אודות המרכז הישראלי לרישוי עסקים

עסקים רבים נפתחים ונסגרים מידי שנה. מרבית העסקים הקטנים והבינוניים פותחים את העסק ללא ייעוץ מקצועי לפני השכרה של הנכס, ללא מודעות לבעיות ולדרישות הגורמים המקצועיים. במקרים רבים בעל העסק משתמש ב-"חוכמת ההמונים" ומקבל ייעוץ מחברים, לפי תפיסתם. הוצאת רישיון עסק ללא ליווי סוחט זמן יקר וכסף רב ובעלי עסקים רבים אינם שורדים בתהליך וסוגרים את העסק.

אנו מאמינים שכל עסק צריך ליווי וייעוץ כבר בשלב הראשוני, כשהמחשבה על פתיחת עסק רק מתגבשת. יחד נבין את הפעילות שברצונך לקיים בנכס, בדיקת היתכנות מול הגורמים המאשרים, גודל הנכס להתאמת הנדרש, אילו אישורים ומסמכים נוספים נדרשים בהוצאת רישיון העסק ועוד. עם תוכנית כזו קל לקבל את ההחלטה אם להשקיע בעסק או לא.

יתרונות העבודה עם המרכז הישראלי לרישוי עסקים:

  • בתחומים רבים נדרש נכס לפי קריטריונים רבים ומדויקים. דרך בדיקת הנכס נבחן האם הוא אכן תואם לפעילות המסחר/התעשייה, האם קיימת בעיה של חריגות בנייה של בעל הנכס, נוודא שישנן תשתיות מתאימות כולל ניקוז, ביוב ובור מפריד שומן, מנדפים ועוד. תהליך הבדיקה חוסך עליות גדולות כדי למנוע ממך להשקיע כסף שלא לצורך.
  • פעולה חיונית נוספת היא בדיקה של העסק מול כיבוי אש, נגישות וכדומה. מרבית העסקים נדרשים בביצוע הנחיות ותצהיר מול עו"ד.
  • בתחום המזון בכל גודל, מרבית עסקי המזון מקיימים עומס פעילות (סוגי מזון רבים) הגורם לסירוב ממשרד הבריאות, אי התאמת הפעילות מול ההצהרה שניתנה בעת פתיחת העסק. יחד נבנה את התפריט ואת פרטי המזון הנכונים לעסק.
  • תכנון אדריכלי בהתאמה לדרישות החוק הוא חובה.
  • תכנון בתי אוכל – תזרים תהליך המזון מעת קבלת מוצרי הגלם, אחסון, תהליך עיבוד המזון, הגשתו אל הלקוח.
  • הגדרת פריט רישוי נכון לעסק מפעל ייצרני מול מתחם אחסון
  • הכנת נהלי עבודה iso, נהלי עבודה והוראות עבודה בצורה מסודרת ברורה וידוע לעובדים מסודרים.
  • עבודה צמודה מול גורמים רגולטוריים לצורך מענה מהיר עד קבלת אישור.
  • ליווי ויעוץ לעסקים חדשים, ועסקים קיימים הנדרשים בחידוש תהליך הרישיון.
  • שקיפות וזמינות גבוהה בתהליך מול העסקים.
  • כחלק מהשירות יהיה עדכון שוטף בכל התהליך מול הגורמים בעת הגשת המסמכים, הערות הגורמים המקצועיים, דרכי טיפול בהערות הגורם האחראי כדי ליצור תהליך נכון וברור למניעת חוסר אינפורמציה.
  • קשרים עם רשויות, מועצות ומשרדים ממשלתיים בתחום רישוי עסקים.
  • קשרים עם ענפים בתחום רישוי עסקים

יואב סבן מנכ"ל

יועץ רישוי עסקים בעל ניסיון רב ומוצלח במגוון התמחויות. בוגר קורס רישוי עסקים, הנדסאי אדריכלות משנת 2000, יועץ בטיחות מזון AACPS מוסמך, התמחות בתחום האפידמיולוגיה (תחקור מחלות), קצין בריאות הצבא (קבע).

תפקידים ציבוריים: מנהל בריאות הסביבה ביה"ח מאיר כפר סבא, מפקח רישוי עסקים והיתרי בנייה בעיריית רעננה.

יואב סבן תמונת פרופיל